2011

A Takáts Gyula Irodalmi Alapítvány kuratóriumának határozatai a 2011. december 8-án, Kaposváron megtartott kuratóriumi ülésen.

1. Irodalmi támogatás
A kuratórium tagjai előzőleg már megismerték Lázár Balázsnak a kuratóriumhoz benyújtott kérelmét és csatolt verseit. A kuratórium a kérelem támogatását az alapítványi célokkal egybeesőnek ítélte meg, ezért úgy határozott, hogy Lázár Balázs harmadik kötetének megjelentetéséhez 80 000 .- Ft támogatást nyújt. A támogatás átadására hagyományosan a Takáts Gyula Emlékházban kerül sor,  nyilvános ünnepi kuratóriumi ülés keretében, 2012. február 3-án, 17.00 órakor,  a költő születésnapját megelőző napon.

2. Könyvkiadás
A kuratórium egybehangzóan úgy határozott, hogy a Takáts Gyula centenáriumi év tiszteletére elkészült Takáts Gyula: A hóhatárról/Lumirajalta c. kétnyelvű fordításkötetet saját költségén kiadja. A finn-magyar nyelvű kötet 200 számozott példányban fog megjelenni. Az irodalmi kuriózumnak is tekinthető könyvritkaság bemutatására a Takáts Gyula Emlékházban kerül sor, nyilvános ünnepi kuratóriumi ülés keretében, 2012. február 3-án, 17.00 órakor, a költő születésnapját megelőző napon.